Nieuwe vaarregels

Het wordt drukker in de stad en dus ook op het water. Daarmee neemt ook de overlast toe. Er is daarom een nieuwe vaarregel: varen met meer dan 12 passagiers aan boord is verboden. Daarnaast komen er meer handhavers en pakt Amsterdam overlast harder aan.

Een particuliere boot – in vaktermen pleziervaartuig – mag niet meer dan 12 passagiers en een schipper aan boord hebben. Vaar je met een grotere groep, dan moet je een vergunning hebben voor ‘een passagiersvaartuig met schipper’.

Waarom?

Amsterdam wil zo de illegale passagiersvaart en overlast tegengaan. Waar legale passagiersvaart zich aan allerlei (veiligheids)regels moet houden, zorgt de illegale passagiersvaart voor de meeste overlast. En zelfs al varen boten niet om er geld mee te verdienen, veel mensen op een boot betekent vaak veel overlast.

bron: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuws/vaarregel/

Read More

Discover Amsterdam

Welkom in Amsterdam. De meest gewaardeerde en grootste hoofdstad van Nederland. Amsterdam is sinds jaar en dag al een extreem populair vakantie bestemming voor toeristen, maar ook een mooie bestemming voor een weekendje weg…Op DiscoverAmsterdam.nl vind je onder andere restaurants, bezienswaardigheden, hotels en nog veel meer om uw vakantie onvergetelijk te maken.

Wat dacht je van Madame Tussaud. Een bezoekje aan het wassenbeeldenmuseum mag je niet overslaan als je een bezoekje brengt aan de hoofdstad.

Het Anne Frank museum mag ook niet missen aan je lijstje. Dit museum is een echte trekpleister en het is verstandig je kaartje van te voren te bestellen alleen al om teleurstelling te voorkomen als je er niet meer in komt door de drukte.

Wat maakt je bezoek aan Amsterdam compleet? Een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Er zijn verschillende grote rederijen zoals Canaltours, maar ook particuliere initiatieven kunnen u een fantastische dag bezorgen. Bijvoorbeeld Jasmijn Rondvaart Varen door de Amsterdamse grachten op de gezellige busboot de Lelie met Jasmijn aan het roer! Voor groepen van 10 tot 30-40 personen met eten en drinken en muziek.

Read More