Sightseeing Amsterdam

Er is altijd een hoop te doen in Amsterdam. Never a dull moment. Amsterdam heeft echt alles wat je maar wenst. Van rondvaart tochten tot een bezoek aan het Rijksmuseum. Van de wandelen in het Vondelpark tot  een bezoek aan Madame Tussaud. Van alles te doen en voor ieder wat wils.

MUSEA

Van Gogh Museum
Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19e eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis.
www.vangoghmuseum.nl

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum behoort tot de top tien musea in de wereld. Het museum is vooral beroemd om zijn collectie schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Het Rijksmuseum is hét museum van kunst en geschiedenis in Nederland. Met vijf verschillende collecties onder één dak. De topkunstwerken van onder andere Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn zijn er ook te bezichtigen. Sinds 1885 is de collectie gehuisvest in het indrukwekkende gebouw van architect Pieter Cuypers aan het Museumplein, in het hart van Amsterdam.
www.rijksmuseum.nl

Anne Frank huis
Het Anne Frank huis is een museum met een hele indrukwekkende historie. Dit is het huis waar Anne Frank onderdook en haar dagboek schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog.
www.annefrank.org

Museum Het Rembrandthuis
In het Rembrandthuis ziet u hoe de bekende schilder Rembrandt leefde en hoe hij schilderde. In dit huis werden de schilderijen van Rembrandt gemaakt.
www.rembrandthuis.nl

Artis
In 1838 opende één van de meest bekende dierentuinen van Nederland haar deuren. In de loop der jaren is de dierentuin uitgebreid en biedt zij vandaag de dag onderdak aan diverse apensoorten, kleine zoogdieren, nachtdieren, reptielen, hoefdieren, olifanten, roofdieren en vogels. Daarnaast is er een insectarium, een kinderboerderij, een Afrikaanse savanne en een indrukwekkend aquarium.

TIPS

Jasmijn Rondvaart: Feestje? Varen door de Amsterdamse grachten op de gezellige busboot de Lelie met Jasmijn aan het roer! Voor groepen van 10 tot 30-40 personen met eten en drinken en muziek. Voor meer informatie klik hier.